Frank Duboccage voorspelt wel heel slecht weer: “En ook de temperaturen gaan niet de goede richting uit”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Weerman Frank Duboccage merkt op dat het er niet goed uitziet op de weerkaarten. Hij voorspelt wel heel slecht weer.

“We zijn op weg naar warmste oktober in 30 jaar. Maar het probleem is dat we de zon de komende zeven dagen niet veel gaan zien”, zegt Frank bij VTM-Nieuws.

“We zijn vandaag grijs aan de dag begonnen. De lichte regen schuift op naar het oosten. De meeste zon is er aan de kust. We gaan het moeten doen met maxima tot 15 graden.”

“Dinsdag blijft het droog, maar is er wel veel bewolking. Er zal ook een goed voelbare wind staan. Woensdag kan het licht gaan regenen en dat kan ook donderdag zo zijn. De temperatuur schommelt rond de 14 graden. Vrijdag krijgen we in de loop van de dag regen met 11 graden.

WEEKEND
In het weekend wacht ons echt wel heel slecht weer. “Het wordt nog kouder. Er kunnen ook felle regenbuien zijn met onweer en korrelhagel. Op de hoogste toppen van de Ardennen kan er smeltende sneeuw vallen. Het wordt amper nog 8 graden.”

“De mooiste dagen van oktober hebben we nu wel gehad. We krijgen meer regen over ons heen en ook met de temperatuur gaat het niet de goede richting uit”, besluit de weerman.”