Frank Deboosere kondigt opnieuw een kleine nazomer aan: “Dan wordt het opnieuw 17 graden”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het werd gisteren op weergebied een dag om zo snel mogelijk te vergeten. We kregen veel regen en wind.

Het heeft gisteren hard en veel geregend. “Maar er zou nog veel meer mogen vallen”, reageert weerman Frank Deboosere bij Radio 2. “Het is nog altijd heel droog. Vandaag kregen we opnieuw de zon te zien. Maar in de loop van de dag rukte de bewolking op. Op het einde van de dag kan het in het centrum van het land ook al wat gaan regenen.”

“In de loop van de nacht trekt die regenzone over het land en tegen morgenochtend is het weer overal droog. We krijgen morgen ongeveer een zelfde dag als vandaag. We beginnen met droog weer en een zon gesluierd onder de wolken. Geleidelijk aan neemt de kans op regen toe. Je kan dus morgen maar beter op tijd naar het kerkhof gaan. De temperatuur stijgt naar zo’n 13 graden, dat valt dus goed mee.”

WEEKEND EN VOLGENDE WEEK
“Vrijdag wordt de betere dag van de week. We krijgen overal in Vlaanderen opklaringen. Het wordt wel minder zacht met tien graden, maar dan komt het weekend er aan. We gaan dan weer alles uit de kast halen. Er komt dan een hogedrukgebied aan en er zijn ook de restanten van de oude orkaan Oscar. Het zorgt ervoor dat we tijdens het weekend en volgende week een zuidelijke luchtstroom krijgen. Het weekend verloopt droog en met zon. Zaterdag 11 graden en zondag kan het 14 graden worden.”

“Begin volgende week zijn er zon en wolken. De maximumtemperatuur gaan naar 16 à 17 graden. Even hebben we een winterprik gehad, maar de komende dagen gaat het weer naar de zachte kant en regen is niet veel meer bij.”