VTM

Miss België Angeline Flor Pua zit met de handen in het haar: “Dit is mijn heel groot probleem"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Miss België Angeline Flor Pua (23) weet het even niet meer. Ze zit namelijk met een groot probleem. Angeline zoekt haastig naar een oplossing.

Angeline volgt een opleiding tot piloot. “Maar er is altijd wel iets waardoor m’n vluchten verschoven worden”, zegt ze in Dag Allemaal. “Slecht weer, een technisch defect, de luchtleiders die staakten, ik die ziek was, de instructeur die niet kon... ’t Was altijd iets. Daardoor zit ik nu in tijdsnood om de nodige vluchturen te halen. Wettelijk is nu eenmaal bepaald dat je je diploma binnen een bepaalde termijn moet halen.”

En de tijd begint echt te dringen. “Op 8 november vertrek ik voor een maand naar China voor de verkiezing van Miss World. Ik moet dus zeker daarvoor m’n examenvlucht kunnen doen. Helemaal opnieuw beginnen zie ik niet zitten."

“Elke herhalingsvlucht kost 2.000 euro extra. En dat boven op de 100.000 euro die de opleiding sowieso al kost. M’n ouders zijn gewone arbeiders en hebben niet zo’n groot inkomen. Ze hebben hun appartement al verkocht zodat ik m’n studie kon bekostigen. Zelf deed ik veel studentenjobs om mijn lening af te betalen: afwassen, opdienen, cinemazalen kuisen…”