Miss België Angeline Flor Pua maakt opvallende keuze : "Dat was niet mijn doel"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Volgende week zaterdag is er een nieuwe missverkiezing. Dat betekent dat Angeline Flor Pua haar jaar als miss kan afsluiten. Ze kiest ervoor om terug in de anonimiteit te gaan.

Heel wat meisjes nemen namelijk deel aan Miss België omdat ze een job in de media willen. Dat is bij Angeline niet het geval. “Dat was voor mij nooit een doel”, vertelt ze. “Ik nam deel om mijn verhaal te delen en om een rolmodel te zijn. Miss België is voor mij een platform.”

Ze vindt het jaar als Miss België wel meer dan geslaagd. “Vooral de reis naar Cambodja in het kader van Hope for the Children heeft me geraakt, en ook voor hen was de ontmoeting heel bijzonder. Het project loopt al sinds 2013 en elke keer kwam er een Europees type op bezoek. ‘Jij lijkt op ons’, was het eerste dat de kinderen zeiden."

"Ze zagen me als rolmodel: voordien was het hun droom om ook een lichte huid te hebben, blond haar en blauwe ogen. Dankzij mijn verhaal beseffen ze dat dat niet de definitie van mooi hoeft te zijn.”

Wat ze wel wil gaan doen, is een heel opvallende job :  “Met een Airbus vliegen of een Boeing, maakt mij niet. Als ik maar kan vliegen!"