Frank Deboosere verrast iedereen: “Het gaat voor het eerst vriezen”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag is het Allerheiligen en het weer heeft zich aangepast. We kregen droevig weer vandaag.

“Vandaag kregen we de zon niet te zien. Er was veel bewolking over het hele land. Het droogste weer was in het westen. Elders in het land is er een beetje regen gevallen. De temperatuur was 14 graden. Dat is dus vrij zacht.”

“Morgen gaan we de zon wel te zien. We krijgen morgen in de loop van de dag wel opklaringen. Het zal wel minder warm worden. De maxima bedraagt nog tien graden. De opklaringen worden heel breed in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het gaat voor het eerst vriezen. Minima tot -1 graad.”

“Dat maken we zaterdag wel goed met heel veel zon. De tempertatuur stijgt dan naar zo’n 11 graden. Het wordt dan ‘s nachts ook minder koud. En zondag is er overdag opnieuw veel zon en het wordt aangenaam vertoeven. We krijgen dan zo’n 15 graden in de Kempen en 13 graden in het binnenland.”

“Maandag blijft het mooi. De temperatuur stijgt naar 15 graden met veel zon. Dinsdag is er iets meer bewolking. We gaan dan naar 17 graden, in de kempen kan het zelfs nog warmer worden. Dat is heel straf. Woensdag wordt het dan wisselvalliger en minder zacht. Het wordt dan een graad of 13. We staan voor een zonnige periode."