VTM

VTM stelt nieuwe reeks voor: ‘Het wordt een kijkcijferkanon’

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
In de voormalige school De Wonderwijzer in Schilde stelde VTM de nieuwe reeks 'De Luizenmoeder' voor. De reeks belicht het reilen en zeilen in een lagere school.

De reeks was in Nederland een groot succes en ook bij VTM zijn de verwachtingen hooggespannen. 'De luizenmoeder' verwijst naar de ouder die verantwoordelijk is voor het wekelijkse ontluizen van de leerlingen, schrijft Het Nieuwsblad.

In de Vlaamse versie, geregisseerd door Maarten Moerkerke, wordt dat de taak van Hannah, de rol van Lynn Van Royen. Het programma zou een kijkercijferkanon moeten worden.

"Zo'n 24 uur na de eerste aflevering in Nederland - nog voor de echte hype losbarstte - hadden we de reeks al aangekocht", zegt Guy Goedgezelschap van Lecter Media. "

“Herkenbaarheid is hét sleutelwoord in de serie. Ouders met kinderen maken al de situaties uit de reeks mee. Naast de herkenbaarheid werden we ook aangesproken door de ongewoon pittige humor. Nederlanders zijn sowieso al wat directer, maar deze reeks is echt scherp en steekt de draak met vooroordelen en netelige kwesties."