VTM

Bo Van Spilbeeck doet uitspraak die zorgen baart: "Dat staat serieus onder druk"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het minste wat je kan zeggen is dat Bo Van Spilbeeck een heftig jaar achter de rug heeft. Het was het jaar waar ze eindelijk vrouw kon worden. De vrouw die ze al zo lang wilde zijn.

"Dit is zonder twijfel het zotste jaar uit heel mijn leven", zegt Bo aan VTM-Nieuws. "Voor mij was het ontzettend belangrijke beslissing om vrouw te worden. Het is allemaal ontzettend rap gegaan."

"Als ik vandaag in de spiegel kijk, zie ik eigenlijk wel een gelukkige vrouw. Nu klopt het allemaal, zowel binnen als buiten. Met de operaties die er geweest zijn, zeker met de laatste, de geslachtsoperatie."

COMPLIMENTEN
"Ik heb heel vaak complimenten gekregen over hoe ik eruit zag of complimenten voor het feit dat ik die stap had durven zetten. Ik bleek een voorbeeld te zijn voor transgenders, maar ook voor alle mensen. Transgender zijn is nu ook meer bespreekbaar geworden."

"Veel mensen dachten ook dat het bij Bo Van Spilbeeck allemaal rozegeur en maneschijn zou zijn, dat is zeker niet waar. Ik heb echt wel moeilijke momenten gehad. Momenten dat ik twijfelde, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste beslissing gemaakt heb."

"Mijn relatie staat ook onder druk. Mijn vrouw is haar man kwijt. We zijn nu in een andere relatie dan daarvoor. We willen elkaar ook niet kwijt."