Familie-acteur Roel Vanderstukken: “Het helpt mij mijn trauma te verwerken"

bron: De Zondag
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
De hartoperatie die Roel Vanderstukken moest ondergaan, heeft bij hem een grote indruk nagelaten. De acteur uit Familie heeft zijn trauma nog altijd niet verwerkt.

“Ik voel dat het niet simpel is om de juiste balans te vinden. Maar ik streef naar een vorm van onbaatzuchtig geluk bij anderen, en daar haal ik dan mijn energie uit”, vertelt Roel. 

“Waar ik vroeger nogal een norse mens was, ben ik dat nog altijd misschien, maar nu vind ik dat mijn naasten daar niet de dupe van moeten zijn.”

“Dat is gewoon hoe ik ben. Ik kan nogal slechtgezind zijn. Maar ik ga sinds kort naar een coach, en daardoor beweegt er wel iets in mezelf. Het is vooral bewustwording van wat er gaande is, wat je zelf doet. En eigenlijk is dat voldoende. Het helpt me ook om het trauma te verwerken.”

“Ik was bang. Niet zozeer voor wat er ging gebeuren, maar vooral wat er met de mensen rondom mij zou gebeuren als ik er niet meer zou zijn. Mijn jongste zoon Ramses was toen twee, mijn grote angst was dat hij nooit zou herinneren hoe ik was. Zulke dingen doen je echt nadenken. De rest was eigenlijk van weinig tot geen belang.”