Vader van Thibaut Courtois is het kotsbeu: “Ik kan dit als vader niet laten gebeuren”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Thibaut Courtois heeft het niet makkelijk. Zowel op als naast het veld is het een turbulente periode voor de doelman van Real Madrid en de Rode Duivels.

Thibaut Courtois heeft met Alba Carrillo een nieuwe vriendin. Het Spaanse model krijgt heel wat kritiek over zich heen sinds ze samen is met hem. Zo vinden de fans van Real Madrid dat zij de oorzaak van de doelman zijn mindere prestaties.

Vader Thierry Courtois is de kritiek op zijn zoon nu echt wel kotsbeu. Dat laat hij in Het Laatste Nieuws weten. “Ik heb het gevoel dat hij door alles en iedereen geviseerd wordt”, zegt hij.

“Door de Spaanse pers, maar ook door de Vlaamse. Als ouder kan ik dat niet zomaar over mij laten gaan. Een doelman is altijd de eerste die geviseerd wordt, dat is nu eenmaal het lot van een keeper. Terecht of onterecht, dat laat ik in het midden."

"Tegen Ajax kreeg hij de wind van voren, terwijl hij op die vierde goal na een prima partij keepte. Alleen wordt die ene fout nu enorm uitvergroot. Er komen ook dingen naar buiten uit de privésfeer en ik merk dat journalisten proberen te scoren op de kap van mijn zoon. Ik heb het daar heel moeilijk mee. Gelukkig staat Thibaut daarboven. Hij weet wat hij kan en hoe goed hij is, dit zal hem niet doen twijfelen.”