VTM

Maker van ‘Studio Tarara’: “Als je naar het programma kijkt en dit ziet met de kinderen, kan ik wel begrijpen dat je wegzapt”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Er komen heel wat gemengde reacties op ‘Studio Tarara’. De ene vindt het briljant, de andere haakt al na één aflevering af.

Maker Tim Van Aelst is tevreden. “De cijfers zijn niet door het dak gegaan, maar ik heb nog nooit zoveel positieve reacties gekregen. Studio Tarara is geen gemakkelijke reeks, zo'n reeks moet tijd krijgen en het van mondreclame hebben”, reageert Tim in Het Nieuwsblad.

“Bovendien wachten veel mensen om te kijken tot alle afleveringen op tv zijn geweest. Mijn kapper zei het onlangs nog: ik kijk als ik alle afleveringen heb opgenomen. Ik ken mensen die nu pas naar De dag beginnen te kijken. Dat is de invloed van Netflix en Telenet. Op zich is het goed dat al die mensen hun schade inhalen, maar ik maak er mij ook wel zorgen over. Want al die mensen die uitgesteld kijken, kijken niet naar de reclame. Hoe kan zo'n reeks dan renderen?”

Misleidend
Maar de tv-maker beseft ook wel dat hij het zich niet makkelijk heeft gemaakt. Studio Tarara klinkt als een komische reeks, maar in feite gaat het over personages die verslaafd zijn aan drank, drugs en aandacht én een #MeToo verhaal. “De titel zette mensen op het verkeerde been, dat is duidelijk. En ik ken mensen die zijn afgehaakt op de piemel van Peter Van den Begin en de scène waarin Koen De Graeve zich te pletter zuipt en snuift op het Rad van Fortuin”, gaat Tim Van Aelst verder. 

“Als je dan met je kinderen voor de tv zit, kan ik me voorstellen dat mensen wegzappen. Tegelijk sta ik er nog altijd honderd procent achter. Kinderen krijgen via het internet álles te zien en op televisie vallen er constant doden, maar één blote piemel en we sluiten de ogen. Ik vind het goed dat we laten zien dat er zoiets bestaat als ongewenste intimiteiten en dat we dat bespreken. Maar ik ben fier op wat we gemaakt hebben, ik zou het zo opnieuw doen.”