Brits expert is heel duidelijk: “Dan zou prinses Diana het ongeval altijd overleefd hebben”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Forensisch patholoog Richard Shepherd heeft een boek geschreven. In dat boek spreekt hij ook over de dood van prinses Diana, de moeder van prins William en prins Harry.

Prinses Diana kwam bijna 22 jaar geleden om het leven tijdens een auto-ongeluk. Enkel de bodyguard op de passagiersstoel kwam levend uit het wrak. Hij was dan ook de enige met een gordel om, toen de chauffeur op 31 augustus 1997 met zijn Mercedes om een onduidelijke reden botste in een tunnel in Parijs.

Volgens de Britse forensisch patholoog Richard Shepherd, die in zijn dertigjarige carrière al meerdere autopsies op celebrity’s uitvoerde, had prinses Diana het ongeval kunnen overleven. Dat schrijft hij in een boek, dat later deze maand verschijnt.

Controle
“Haar letsel is zo zeldzaam dat ik in heel mijn carrière nooit iets als dit heb gezien”, zegt hij. “Ze had enkele gebroken botten en een kleine verwonding in de ader van haar longen. Heel klein, maar wel op de verkeerde plaats. Haar dood is een typisch voorbeeld van ‘was het maar’. Was de smak tegen de stoel voor haar op een andere plaats geweest, was ze maar 10 kilometer per uur zachter naar voren geslingerd of was ze onmiddellijk na de tunnelcrash met de ambulance weggevoerd, dan was ze er vandaag er nog geweest.” 

“Maar het belangrijkste had ze zelf onder controle”, schrijft hij: “Had ze haar gordel om gehad, dan zou ze twee dagen later waarschijnlijk gewoon verschenen zijn met een blauw oog, misschien een beetje kortademig door de gekneusde ribben en met een gebroken arm in een draagband.”