Britten lusten Harry en Meghan rauw: dit is er aan de hand

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Eerder deze maand verscheen ‘Spare’, de langverwachte autobiografie van de Britse prins Harry. Daarin vertelt de hertog van Sussex openlijk over de vete met zijn broer prins William en maakt hij brandhout van zijn stiefmoeder Camilla. Al blijkt de jongste zoon van koning Charles en wijlen prinses Diana vooral zichzelf in de voet geschoten te hebben.

Ipsos Mori, één van de grootste organisaties voor marktonderzoek binnen het Verenigd Koninkrijk, peilde namelijk naar de populariteit van de verschillende leden van het Britse koningshuis. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Er werd rondvraag gedaan bij duizend Britten tussen de achttien en tachtig jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat zowat de hele Britse koninklijke familie in de klappen deelt. De zogenaamde gunfactor daalde bij zowat alle leden van het koningshuis. Opvallend: enkel koningin-gemalin Camilla blijft status quo. Net zoals vorig jaar, voor de hele heisa dus losbrak, krijgt ze een gunfactor van amper 38% toebedeeld.

Dat cijfer is echter nog een heel pak beter dan dat van prins Harry en Meghan Markle, die respectievelijk 23% en 19% krijgen. Nog minder dan één vierde van de ondervraagden staat dus achter de jonge prins en zijn vrouw. De memoires van Harry kunnen in het Verenigd Koninkrijk duidelijk op bitter weinig bijval rekenen.