Dieter Coppens krijgt geweldig compliment van Maarten uit ‘Down The Road’: “Hij heeft nu ook de dood van zijn vader verwerkt”

bron: Eén
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanavond is er de laatste aflevering van ‘Down The Road’. Dan komt er een einde aan de onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika.

Dieter Coppens is als een echte vader voor de zes mensen die het syndroom van Down hebben. Ze kunnen bij hem altijd terecht voor een goede babbel en een luisterend oor.

Dieter had wel schrik om het programma te maken. “Het enige wat ik wist, toen we met het programma begonnen, was dat ze de deelnemers op mijn oprit afzetten en dat we dan met een busje beginnen rijden. Ik zei toen nog tegen mijn vrouw: ‘Wat gaat dat geven? Misschien zeggen die zelfs niets tegen elkaar.’ Ik had ook weinig ervaring met zo’n mensen.”
(lees verder onder de foto)

Maarten
“En dan komen ze op die oprit en beginnen ze zichzelf voor te stellen. En dan beginnen ze in die auto te brullen van plezier. Toen wist ik wel dat het goed zou komen”, zegt Dieter Coppens in de podcast van ‘Toeters en Bellen’. 

“Ik ga die mensen niet beginnen betuttelen. Ik doe haar gewoon tegen, maar tegelijkertijd ben je ook wel hun houvast. Ik moet er ook wel zijn voor hen. In de tweede reeks noemt Maarten mij al ‘pluspapa’. Die is drie jaar geleden zijn vader verloren. Dat verwerkingsproces gaat wat trager, maar zijn mama zei dat de reis hem geholpen heeft om de dood van zijn papa te verwerken.