Anuna De Wever schrikt wanneer ze door Antwerpen wandelt en vrouw zich boos maakt: “Daar moet men echt mee gaan stoppen”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Net als veel jongeren geniet Anuna De Wever van de paasvakantie. Ze maakt van de gelegenheid gebruik om uit te rusten en met vriendinnen op stap te gaan.

Vorige week trok Anuna De Wever naar Antwerpen. Daar werd ze naar eigen zeggen aangesproken door een vrouw. “Terwijl ik in een winkel op mijn gsm sta te tokkelen, komt een vrouw kwaad naar me toegestapt: 'Stop die gsm maar weg, dat is slecht voor het klimaat!' Ik probeer altijd een diepzinnige conversatie aan te knopen als mensen me zoiets komen zeggen, maar het lukt me nooit”, vertelt Anuna in Humo. 

“Is het nu echt mijn schuld dat ik een gsm heb in deze maatschappij? Stop met individuen de schuld te geven. De maatschappij zal zich in haar geheel moeten aanpassen. Door elkaar met de vinger te wijzen gaan we er echt niet geraken. Uiteindelijk trekt de vriendin van die vrouw haar bij me weg, anders was ze echt ruzie beginnen te maken. My God!”

“Ik denk vaak na over hoe moeilijk het is mensen te overtuigen van mijn boodschap. Zodra iemand zijn standpunt publiek heeft gemaakt, is het haast ondoenbaar om het nog te wijzigen, zelfs wanneer blijkt dat hij ongelijk heeft. Het menselijke ego is zo'n raar ding. Daarom heb ik beslist er geen energie meer aan te verspillen. Ik besteed mijn tijd liever aan het gemotiveerd houden van de mensen die wél mee zijn.