Lindsay doet onthulling: "Twee miskramen en zoveel pijn dat ik het bewustzijn verloor"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Lindsay haar boek 'Mama worden' ligt in de winkel. Het boek gaat over haar lijdensweg om zwanger te worden.

Het was voor Lindsay ook niet simpel. Twee miskramen, zeven mislukte ivf-pogingen, veel fysieke pijnen en veel tranen. Gelukkig kende haar verhaal een happy end. In december 2017 werd ze mama van een dochter Lisa-Marie.

Het was het einde van haar lijdensweg. Jaren probeerde Lindsay zwanger te worden. Ze hield er ook een dagboek over bij. "Al van in 2004 voelde ik me klaar voor het moederschap", vertelt de zangeres in Het Laatste Nieuws. "Maar de natuur zat niet mee. De eerste jaren probeerde ik via kunstmatige inseminatie. Tevergeefs. Door de hormonenkuur kwam ik zeven kilo bij."

"Daarna schakelden we over op ivf, bevruchting die buiten de baarmoeder plaatsvindt en het eitje wordt teruggeplaatst. Twee keer verloor ik een kindje tijdens een miskraam, telkens na acht weken. Er volgden zeven ivf-pogingen. Ik was radeloos en mijn kinderwens was een obsessie. Ik onderging het ene onderzoek na het andere. Kreeg inspuitingen en volgde behandelingen. Sommige waren zo pijnlijk dat ik het bewustzijn verloor. Ik voelde me boos en machteloos."
(Lees verder onder de foto)

Geloof
"Ik vond troost in mijn geloof. Ik maakte bijna wekelijks tijd voor een rozenkrans in de kapel, en bezocht de basiliek in Halle, een bedevaartsoord waar ik een kaars liet branden. Dat deed ik ook in alle kerken tijdens de kersttournee. Ik trok naar het Clarissenklooster in Gent om me daar door de mantel van de Heilige Coleta te laten bedekken, een oud gebruik voor vrouwen die zwanger willen worden en ik volgde ook een magneettherapie, waarbij ik elke dag een magneet in mijn slip droeg om slechte stralingen weg te houden en de bloedstroming in mijn baarmoeder te verbeteren."

"Mijn gelof werd beloond. Vier maanden na het Clarisssenklooster en de magneettherapie werd ik zwanger. Ik bid nog steeds elke avond. Maar nu is het om God te bedanken."