Marieke Vervoort heeft alles al geregeld: “Dan ben ik eindelijk verlost van mijn pijnlijk lichaam”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Marieke Vervoort heeft heel haar begrafenis al geregeld. Marieke wordt morgen veertig jaar.

“Professor Distelmans zal de euthanasie uitvoeren”, legt Marieke Vervoort uit in Dag Allemaal. “Voor het zover is, zal ik nog een goed glas champagne drinken met ‘?n familie en beste vrienden. Wat mij betreft ad fundum, er moet tenslotte voor alles een eerste keer zijn. (lacht) Daarna gaat de deur dicht.”

“Als begrafenisondernemer koos ik Papillon Uitvaartzorg. En dat is niet toevallig. Papillon betekent vlinder. Als ze mijn kist, een rode met witte rozen op, naar buiten brengen in Diest, wil ik dat er een doosje met levende vlinders geopend wordt. Als teken dat ik eindelijk verlost ben van mijn pijnlijk lichaam. Ik bekijk dat heel positief. Ook alle teksten zijn al klaar. Of toch zo goed als. Ik zal zelf ook spreken op m’n begrafenis via een opgenomen boodschap. Wat ik zal zeggen weet ik nog niet precies, dat zal dan wel spontaan komen.”
(Lees verder onder de foto)


Crematie
“Ik heb een gastenlijst klaar liggen met voor iedereen een persoonlijke brief. Die heb ik zo’n vijf jaar geleden geschreven,toen dat nog enigszins ging. Heel koelbloedig. Ik voelde dat ik er klaar voor was en ben er gewoon aan begonnen. Na m’n crematie volgt geen koffietafel, maar krijgt iedereen een glaasje champagne en een belegd broodje."

"Ik wil dat niemand staat te treuren in de trant van: ‘Toch vreselijk dat Marieke er niet meer is’. Integendeel, iedereen moet erop klinken dat ik zo’n geweldig leven heb gehad. Ik heb dingen kunnen doen en zaken meegemaakt waar andere mensen alleen maar van kunnen dromen. Je wilt blijkbaar gecremeerd worden.”