Kankerpatiënte zwaar uitgescholden door toiletdame in station van Mechelen: "Op de trein heb ik de hele tijd geweend"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een dame die in het station van Mechelen naar toilet wou gaan werd dinsdagochtend zwaar uitgekafferd door de toiletdame toen ze constateerde dat ze maar 23 eurocent op zak had in plaats van de gevraagde 50 eurocent. De NMBS is een onderzoek gestart.

Carine Decock (56) uit Keerbergen is ten gevolge van borstkanker maanden buiten strijd geweest. Ze moest twee operaties ondergaan, ze kreeg chemokuren en werd bestraald. De medicatie die ze nu nog 5 jaar moet innemen, heeft vervelende bijwerkingen. “Een daarvan is dat ik soms plots naar het toilet moet door krampen of buikloop”, vertelt Carine in Het Nieuwsblad. Dat overkwam haar ook toen ze dinsdagochtend stond te wachten in het station van Mechelen om met de trein naar haar werk in Brussel te gaan.

“De trein had zeven minuten vertraging. Ik had op de trein kunnen wachten om daar op het toilet te gaan, maar zo lang kon ik het niet volhouden. Ik haastte me naar de toiletten in het station en vertelde de aanwezige toiletdame inderhaast dat ik haar de 50 eurocent zou betalen na het toiletbezoek”, zegt Carine. Maar Carine merkte dat ze slechts 23 eurocent op zak had. “Buiten die centjes zat er niets in mijn portemonnee, geen enkel biljet meer. In mijn haast had ik er niet aan gedacht om nog snel naar de bankautomaat te lopen.”

Carine vroeg of ze de overige 27 eurocent ’s avonds of de volgende ochtend mocht komen betalen. Maar dat was niet naar de zin van de toiletdame. “De vrouw was meteen agressief en eiste dat ik onmiddellijk betaalde. Ik legde mijn ziekteverschijnselen uit, maar ze had er geen oren naar en bleef roepen en tieren. En dan nog heel kleinerend voegde ze eraan toe ‘we zullen eens zien zie hoeveel (geld) ge hier hebt’. Ik probeerde nog vriendelijk een compromis te zoeken, maar ze begon nog luider te roepen en met grote armbewegingen en een niet mis te verstane wijsvinger zette ze me buiten. Ik stond aan de grond genageld. Op de trein heb ik aldoor geweend. Op het werk zeiden ze me dat ik het moest loslaten, maar dat kan ik niet. Wat die vrouw daar deed, is er ver over. Ze was uitzinnig van woede. Had het nog langer geduurd, dan had ze me geslagen. Daar ben ik zeker van. Haar gedrag was écht onaanvaardbaar”, aldus Carine.

Carine stapte in haar woonplaats Keerbergen naar de politie. Bij de NMBS zijn ze op de hoogte van dit voorval. “Iedereen die voor de NMBS werkt, wordt verwacht dat op een professionele en klantvriendelijke manier te doen”, reageert NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. “We zullen bij de externe firma die het beheer van de stationstoiletten doet, navragen wat er gebeurd is.”

Tags nmbs mechelen