Parket heeft verontrustend nieuws na gevonden zak met explosieven in Anderlecht

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Zijn we in ons land aan een nieuwe aanslag ontsnapt? Je zou het wel gaan denken nu men zak vol explosieven gevonden heeft in Anderlecht.

Zaterdag hebben speurders een zak met explosieven ontdekt in een huis in Anderlecht. Op dat moment waren er zo'n 500.000 mensen in Brussel aanwezig voor de start van de Tour de France. Het parket bevestigde dit nieuws intussen al.

De redactie van Het Laatste Nieuws heeft vernomen dat het om zelf gemaakte bommen gaat, waaronder spijkerbommen. Die werden ook gebruikt tijdens de aanslag op de luchthaven van Zaventem. De zak maakte deel uit van een groter wapenarsenaal, waarbij ook nog messen en Amerikaanse boksbeugels werden aangetroffen.

Het parket benadrukt dat er op dit moment geen enkel bewijs is dat de explosieven bedoeld zijn om een aanslag te plegen. Ze zouden deel uitmaken van een breder wapenarsenaal. Het parket heeft ook verontrustend nieuws want voorlopig heeft men totaal geen idee wie de eigenaars zijn van deze wapens. "Op dit moment zijn er nog geen verdachten geïdentificeerd", reageert het parket nog.