“Tomorrowland van de bedrijfsfeesten” gaat niet door, bedrijven zien hun geld niet terug

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: YouTube
Het festival ThxVille, dat de organisatoren willen laten uitgroeien tot het “Tomorrowland van de personeelsfeesten”, zal dit jaar niet doorgaan. Het festival dat op 13, 14 en 15 september zou doorgaan in De Schorre in Boom zal dit jaar niet plaatsvinden “in het belang van de kwaliteit”, aldus de organisatoren. Tientallen bedrijven die zich al inschreven, zien voorlopig hun geld niet terug.

ThxVille was vorig jaar nochtans een schot in de roos met 25.000 bezoekers. De organisatoren, vader Yves en zoon Nicolas Lejaeghere, hoopten “binnen vier à vijf jaar” zelfs op 100.000 man voor hun “Tomorrowland van de bedrijfsfeesten”. Voor de editie van dit jaar hadden zich al tientallen bedrijven ingeschreven. Ze hadden ook al voorschotten betaald van duizenden euro’s. Eén van de gedupeerde bedrijven is keukentoestellenfabrikant Smeg. Zij betaalden maar liefst 8.900 euro. “Het lijkt erop dat we ons geld kwijt zijn”, zegt Gert Fluyt van Smeg. “De organisatie zegt ons niet te kunnen terugbetalen en belooft een nieuw evenement in 2020.” Steven Loyaerts van Loyaerts bouwmaterialen betaalde 6.000 euro voorschot. Hij heeft een advocaat aan het werk gezet. “Dit krijgt een juridisch staartje”, verzekert Steven.

De Schorre bevestigt dat het festival werd geannuleerd, en voegt er nog aan toe “dat het in 2020 zeker niet hier zal doorgaan”.