"Overgrote deel van de bezoekers houdt zich goed aan de veiligheidsmaatregelen"

door: MRO
Afbeelding bron: We Have Heart
Nu veel meer Belgen hun vakantie in eigen land doorbrengen wegens de coronacrisis, zijn recreatiedomeinen een uitgelezen plaats om een dag door te brengen. Maar ook daar gelden de coronamaatregelen.

De Schorre is een recreatiedomein in Boom en in de provincie Antwerpen gelden strenge regels.

“We merken dat het overgrote deel van de bezoekers zich goed aan de veiligheidsregels houdt, we merken geen grote klachten", vertelt woordvoerster Kathleen Vandendriessche aan Redactie24.

“In de gemeente Boom geldt een volledige mondmaskerverplichting, dus mensen moeten dat ook op ons domein dragen. Er is ook regelmatig controle door de politie.”

Enkel reserveren voor activiteiten

“De Schorre is gratis toegankelijk en mensen moeten niet reserveren om te komen. Er zijn wel een aantal activiteiten zoals waterfietsen en minigolf die mensen wel op voorhand moeten reserveren.”

“We merken dat de drukte zeer afhankelijk is van het weer, maar de voormiddagen zijn wel altijd rustiger. Dan kan je vrij rustig de activiteiten op ons domein doen, vanaf 10.30 uur.

“Uniek bij ons zijn de zeven magische trollen, dat zijn kunstwerken, zeven grote reuzen die verstopt liggen in het bosgedeelte van ons domein waar het nu toch wat koeler is. Dat is een populaire attractie en het is gratis toegankelijk.”