Tweede steekpartij in Oostende op één week tijd: slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Oostende vond zaterdagavond een steekpartij plaats in de Peter Benoitstraat. Een 39-jarige man van Russische afkomst werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De verdachte, een 45-jarige Oostendenaar, werd opgepakt. Het is al de tweede steekpartij in de badstad in één week tijd.

Het slachtoffer werd rond 18 uur met steekwonden aangetroffen op straat. Omstaanders belden meteen de hulpdiensten. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen is hij buiten levensgevaar.

De politie kon een verdachte oppakken in een woning in de Peter Benoitstraat. Het is daar dat de steekpartij zou hebben plaatsgevonden, na een uit de hand gelopen discussie. “De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk, want de betrokkenen moeten nog verhoord worden. Er werd een wetsdokter aangesteld om de verwondingen bij het slachtoffer te onderzoeken”, meldt het parket van Brugge.

Het is al de tweede steekpartij in Oostende deze week. Maandagavond werd een uitbater van strandwinkels neergestoken in de Hertstraat. Zowel slachtoffer als dader waren van Pakistaanse origine. De verdachte zit in de cel op verdenking van poging tot doodslag. Volgens zijn advocaat werd hij uitgebuit door het slachtoffer in één van zijn winkels.

Tags oostende