Defensie komt met opvallende videocampagne om moslimjongeren aan te trekken: “Er is een imam in dienst”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Defensie probeert via sociale media moslims warm te maken om militair te worden. De komende vijf jaar gaat bijna de helft van alle militairen met pensioen. Door die enorme pensioneringsgolf heeft Defensie geen andere keuze dan op een creatieve manier zoveel mogelijk jongeren aan te trekken. En daarbij willen ze geen talent links laten liggen.

Het regent daardoor al een tijdje campagnes. Sinds donderdag is daar een videocampagne aan toegevoegd die moslimjongeren over de streep wil trekken. Onder het motto “we hebben allemaal hetzelfde uniform, dezelfde rechten en plichten”, legt Defensie uit dat ook moslims welkom zijn bij het leger, net als mensen van andere geloofsovertuigingen.

In de video wordt uitgelegd dat – “wanneer de dienst het toelaat” – het leger moslims de mogelijkheid geeft om zich af te zonderen om te bidden. Er wordt ook op gewezen dat er vertegenwoordigers van verschillende religies meegestuurd worden op missies naar het buitenland. “Er is een imam die enkel voor Defensie werkt”, klinkt het.

Defensie beklemtoont dat het “zich niet tot één specifieke godsdienst richt. De reeks filmpjes die dezer dagen verschijnen, hebben vooral als boodschap dat iédereen welkom is bij Defensie, ongeacht zijn of haar godsdienst.”