Tom Van Grieken komt uit de lucht vallen: “Daar heeft Bart De Wever nooit iets over gezegd, echt nooit”

bron: Ter Zake/VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: VRT/Photonews
Zuhal Demir van N-VA gaf een opmerkelijk interview aan TV-Limburg. Ze zei dat als Vlaams Belang niet mee kan regeren op Vlaams niveau, dat het hun eigen schuld is.

"Ik vond het een jammerlijk interview van Zuhal Demir. Ze is nochtans een rechtse tante en zou aan ons een goede bondgenoot hebben. Ik vind het ook een beetje jammer voor haar dat ze stoere verklaringen voor tv doet, maar dat ze rond middernacht een telefoontje krijgt van de woordvoerder van de partij om haar terug te fluiten. Bij N-VA weten ze zeer goed dat ze de wil van de kiezer alleen maar kunnen inwilligen door met ons te regeren", verduidelijkt Tom Van Grieken bij 'Ter Zake'.

"Het zou wel erg zijn dat dit de bocht is waarop N-VA ons naar de exit zou begeleiden. Sinds 26 mei kunnen we een rechts beleid op poten zetten en dat is wat de kiezer wil. Het makkelijkste voor mij en mijn partij zou geweest zijn om in de oppositie te kruipen en hopen dat N-VA zich weer vastrijdt met die traditionele partijen."
(Lees verder onder de foto)

Veto
De traditionele partijen maken een probleem van figuren als Filip Dewinter en Dries Vanlangenhove. “Daar is in de gesprekken nooit over gesproken. Bart De Wever heeft daar nooit iets over gezegd”, gaat Van Grieken verder. “We hebben enkel gepraat over inhoud. Het Vlaams Belang heeft tegen geen enkele partij een veto gezet. Denk maar niet dat onze achterban staat te springen voor de kilometerheffing van Ben Weyts. We willen verandering en dat kan alleen maar met ons.”

"De afgelopen twee maanden is al drie keer onze exit voorspeld. De wegen van Bart De Wever zijn op dat vlak ondoorgrondelijk. Als we er niet bij zijn gaan ze verder met een coalitie van verliezers of ze gaan in zee met de socialisten, die ook zwaar verloren hebben. Als De Wever ons aan de kant schuift, gaan er een heel pak kiezers van N-VA erg teleurgesteld zijn in hun voorzitter. Dan ga ik alles uit de kast halen om in 2024 de grootste partij te worden. Dan moeten ze wel naar ons luisteren. Mij maakt het niet uit welke partij aan zet is, maar welk programma er uitgevoerd wordt. Het gaat erom dat de kiezer krijgt waarvoor die gestemd heeft. Men moet ook het cordon sanitaire opdoeken. Het is tijd dat politici luisteren naar de mensen!"