“Geloof niet wat Greta Thunberg zegt over Trump want dit is wat ze uiteindelijk wil bereiken”

bron: T-Online
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Greta Thunberg reist met een zeilboot naar de klimaattop in New York vanuit Zweden. Ze zal in totaal zo’n twee weken onderweg zijn.

De 16-jarige Greta Thunberg wilde het vliegtuig niet nemen omdat dit te schadelijk is voor het milieu. Volgens onderzoeker Volker Lilienthal is het niet toevallig dat Thunberg voor een zeilboot gekozen heeft.

“Ze is al enkele jaren bezig met het klimaat”, legt de onderzoeker uit bij t-online. “Maar toen kwam het niet in de media en dus ook niet onder de aandacht van de mensen. Doordat ze nu met een zeilboot naar New York reist, is dit interessant voor de media. Die aandacht van de media heeft ze ook nodig om de problematiek rond het klimaat actueel te houden.”

“Thunberg is een nieuw fenomeen. In het verleden is er nooit een tiener geweest die een problematiek zo actueel kon houden. Dat is nieuw en dus ook weer interessant voor de media.”

Greta Thunberg zei ook dat ze op de klimaattop niet met Amerikaans president Donald Trump zal praten. “Maar dat geloof ik niet”, gaat Volker door op zijn eland. “In haar entourage zullen er wel mensen op aandringen dat ze gaat praten met Trump. Een gesprek met Trump levert haar opnieuw een pak aandacht van de media op."