David Dehenauw verrast met zijn conclusie over deze zomer: "Dat gaat al zeker niet gebeuren"

bron: VTM NIEUWS
door: PMN
Als we een voorzichtige eindbalans opmaken van de zomer van 2019, kunnen we stellen dat het zeker niet de warmste zomer ooit zal worden. Maar we hebben ook dit jaar wel weer geschiedenis geschreven.

Dit jaar zal de zomer de geschiedenisboeken ingaan als een zomer waar een recortemperatuur hebben gemeten. Voor het eerst werd ook code rood geactiveerd. "Juni was eigenlijk vrij koel, tot die hittegolf kwam", legt weerman David Dehenauw uit bij VTM-Nieuws.

"Juli was eigenlijk ook niet overdreven warm, tot die tweede hittegolf kwam. En augustus is tot nu toe ook niet al te warem. Het maakt dat we ongeveer op een gemiddelde van 18,8 graden stranden, plus of min één graad aan het einde van de maand."

"De komende twee weken zullen allicht vrij behoorlijk zijn. De neerslag? Vorige zomer is er minder neerslag gevallen dan deze zomer. Het blijft wel droog deze zomer, maar we komen zeker niet in de top 10 van droogste zomers. Ook niet in de top 10 van zonnigste zomers, trouwens. Allicht komen we wel in de top 10 terecht van warmste zomers."