Facebook grijpt drastisch in bij pagina die filmpje over Anuna De Wever deelde

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Facebook heeft drastisch ingegrepen. Het deed dat bij de pagina die het filmpje van Anuna De Wever verspreidde.

Op de Facebookpagina 'Make Vlaenderen Great Again' verscheen het filmpje van Anuna De Wever die boe-geroep over zich heenkreeg toen ze op het podium van Pukkelpop stond. Facebook heeft de pagina nu offline gehaald.

Waarom Facebook dat gedaan heeft, is niet duidelijk. Allicht hebben zodaing veel Facebookgebruikers de pagina gerapporteerd dat Facebook besloot de pagina te sluiten. De beheerders kunnen nog wel in beroep gaan tegen die beslissing.

Vlaams Belang
De beheerders hebben met 'Make Vlaenderen Great Again' intussen een vervangpagina online gezet. Onder meer Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken roept op om die pagina te liken. Als de socialemediastrateeg van de partij benadrukken dat de pagina niet formeel verbonden is aan de partij. 

"De beheerders van die pagina zijn bij mijn geen lid van het Vlaams Belang of van een jongerenafdeling", reageert Bart Claes in Het Laatste Nieuws. "Ik denk bovendien niet dat het filmpje van Anuna een gecoördineerde actie was. De video's lijken spontaan gefilmd, met beeld uit verschillende hoeken. Die zijn dan vervolgens op Facebook geplaatst."