Stad Aalst is heel duidelijk over nieuwe opvangplaatsen voor asielzoekers: "En daar blijven we bij"

bron: TV-Oost
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het stadsbestuur van Aalst heeft een vraag gekregen van Fedasil om extra opvangplaatsen voor asielzoekers te voorzien. Maar die vraag is niet in goede aarde gevallen.

Net zoals heel wat andere gemeenten heeft de stad Aalst van Fedasil de vraag gekregen om extra opvangplaatsen te voorzien voor asielzoekers. Momenteel heeft Aalst 25 van dergelijke plaatsen en weigert om extra plaats te maken.

“Vorige keer hebben we veel inspanningen moeten doen om die locaties te vinden”, legt Sarah Smeyers (N-VA) uit bij TV-Oost. De schepen van sociale zaken is dan ook heel duidelijk. “Dat is allemaal niet zo evident want de woningen die het OCMW inhuurt om die asielzoekers te huisvesten.”

“Nu krijgen we opnieuw de vraag van Fedasil om nog extra van die woningen te zoeken. De druk op Aalst is al groot genoeg. De geleverde inspanningen zijn al voldoende. Fedasil moet naar zichzelf kijken en oplossingen zoeken in de collectieve opvang.”

Sam Van de Putte (SP.A) denkt er anders over. “Alle plaatsen zijn onder Theo Francken afgebouwd. Er is zelfs geen buffer meer voorzien. Er gaat een piek komen in het aantal asielaanvragen. Deze problemen moeten opgelost worden."