Buurtbewoners in Gent maken zich grote om alpaca die er rondloopt en verwittigen de politie

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)
In de Gentse wijk Brugse Poort maken de buurtbewoners zich grote zorgen om een alpaca. Die er loopt er al een tijdje rond.

De alpaca woont aan een garagebox. De politie ging al met de eigenaar praten. Ze stelden vast dat alpaca goed verzorgd wordt. “Al gaan we nog wel de diereninspectie laten langskomen”, zegt woordvoerder Matto Langeraert aan Radio 2.

De eigenaar van Alpaca heeft nog grote plannen. “Ik heb haar Kozemietje genoemd”, luidt het. “Ze komt hier niets tekort. “ Het dier leeft op het terrein waar de man zijn garageboxen uitbaat.

“Er is hier op het domein zeker genoeg eten. Ze eet het liefst de druifjes van de wilde druivelaar hier achteraan op het terrein. Ook het gras en de kruiden hier lust ze graag. Ik heb intussen ook 300 vierkante meter graszoden besteld zodat er zeker genoeg eten is. Er zijn ook korrels, ik kocht 20 kilogram, maar voorlopig eet ze daar nog niet zoveel van. Dat zal voor de winter zijn denk ik." 

De eigenaar gaat nog enkele garageboxen slopen en in de plaats komt er een zwemvijver. En hij gaat ook nog een twee alpaca kopen. “Kozemietje is niet graag alleen”, zegt hij. “Ze staat mij altijd op te wachten."

Tags gent alpaca