Eerste schooldag eindigt op massamoord in China: Acht kinderen van basisschool genadeloos doodgestoken

bron: AD
door: PMN
Op een basisschool in China is de eerste schooldag uitgedraaid op een bloedbad na een aanval. Acht kinderen overleefden het niet.

De aanval vond ‘s ochtends even voor acht uur plaats in Enshi in de provincie Hubei. Een 40-jarige man drong de school binnen en stak acht kinderen dood. Twee anderen raakten gewond.

De politie heeft de verdachte aangehouden. Over de toedracht en het motief van zijn aanval is nog niets geweten. Volgens het Chinese blad Southern Weekly, die werknemers uit de Hubei-gevangenis citeerde, werd de verdachte in juni uit de gevangenis vrijgelaten nadat hij een straf had uitgezeten wegens een poging tot moord.

Dodelijke steekpartijen op school zijn in China een ernstige plaag aan het worden. In juni vorig jaar werden ook al twee kinderen doodgestoken door een man bij een basisschool in Shanghai. In april vorig jaar werden er op een middelbare school in de noordwestelijke provincie Shaanxi negen kinderen gedood en vielen er twaalf gewonden. De dader was toen een ex-leerling die wraak wilde nemen.