Ouders van zieke Pia hebben 1,9 miljoen euro nodig voor hun dochtertje: “Anders sterft ze”

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
Tim en Karen hebben met Pia een dochtertje. Hun dochtertje is echter doodziek.

Pia heeft een dodelijke ziekte waardoor haar spieren afsterven. Het enige wat haar nog kan redden is een gentherapie. Eind april, vier maanden na de geboorte, kregen ouders Tim en Karen het verschrikkelijke nieuws over hun dochter te horen.

Maar het goede nieuws is dat Pia haar leven gered kan worden. Er is een spuitje dat het ontbreekte gen bevat. Alleen kost dat spuitje 1,9 miljoen euro. 

De ouders zijn een sms-actie gestart om het leven van Pia te redden. “We hebben op dit moment al bijna 100.000 euro ingezameld op twee maanden tijd”, licht Ellen toen bij ATV. “Dat is eigenlijk fantastisch. Maar we beseffen wel dat er nog een lange weg te gaan is.”

Tim en Karen hopen dat veel Vlamingen sms’en naar 46666. Zo stort je weer twee euro bij op de rekeningen. Hoe sneller Pia de therapie krijgt, hoe beter. Het probleem is dat de afgestorven spierweefsels niet meer terug herstellen. 

“Het geneesmiddel mag gegeven worden aan kindjes tot twee jaar oud”, merkt Ellen nog op. “Pia is nu negen maanden. We hebben nog wel even, maar ook niet meer heel veel tijd meer.”