Vader uit Sint-Gillis-Waas mishandelt zijn dochtertjes van 7 en 11 jaar: “Blauwe polsen, geschopt en geslagen”, deze straf wacht de vader

bron: AD
door: PMN
De 42-jarige B.D. uit Sint-Gillis-Waas heeft zich in nesten gewerkt. Hij terroriseerde jarenlang zijn gezin.

B.D. terroriseerde jarenlang zijn dochtertjes die nu 7 en 11 jaar oud zijn. Volgens deskundigen is de jongste dochter extreem angstig geworden. Wat ze ook deden, het was nooit goed genoeg voor hun vader. “Deze twee meisjes, bijzonder jong en weerloos, leefden onder constante druk”, citeert AD, advocaat Kjell Verleysen. “Het ging er in het gezin veel erger aan toe dan de zogenaamde pedagogische tik. Vader is actief in de wereld van geschenken, maar zijn eigen kinderen kregen als cadeau slagen en verwondingen.” 

“De meisjes hadden blauwe polsen, werden in de wangen geknepen, geslagen en geschopt. Het ene meisje vertelde dat ze na een tenniswedstrijd waarbij ze volgens vader haar backhand niet genoeg gebruikt had, zo hard in de wangen geknepen werd, dat ze er dagenlang pijn van had. En dan durft meneer vertellen dat hij zich inzette als vader en zijn meisjes naar het tennis bracht. Hij moet maar durven. Dat hij geen schuldinzicht heeft, stoort ons enorm.”

Gebroken neus
Maar ook de moeder van het gezin werd door vader hardhandig aangepakt. Zo heeft hij ze ooit een gebroken neus geslagen. De vrouw is intussen gescheiden. “Ik neem het mezelf kwalijk dat ik het zo lang heb laten aanslepen”, zegt ze. “Ik hoopte altijd dat hij zou veranderen, maar gebeurde niet. We zijn jaren door een hel gegaan.”

De vader zou volgens zijn advocaat tot inzicht zijn gekomen. ,”Hij wilde dat zijn kinderen iets bereikten. Hij ziet nu wel in dat dit misschien wat ‘té’ was. Ondertussen is hij toch ook al twee jaar gestraft door wat er gebeurd is. Hij heeft een zware echtscheiding achter de rug en heeft slechts heel beperkt contact met zijn kinderen. Hij spaart nu voor hen, zodat ze een mooie spaarpot hebben als ze achttien jaar zijn."