Rechter is zeer mild voor Roemenen die zes diefstallen pleegden

bron: Focus/W-TV
door: PMN
De Brugse correctionele rechtbank heeft een uitspraak gedaan over Roemenen die op heterdaad betrapt werden in Brugge. Ze pleegden er gauwdiefstallen.

De Roemenen werden betrapt op 11 mei toen de Brugse politie een gerichte actie uitvoerde tegen gauwdieven. De politie kon zelf vaststellen hoe Constantin G. (47) de lege portefeuille van een Amerikaanse toerist weggooide.

De advocaten van Ionut C. (30) en Somna P. (27) pleitten dat het echtpaar met financiële problemen kampen, onder meer door het lage loon dat ze ontvangen uit hun thuisland, schrijft Focus W/TV.

Dat verhaal geldt ook voor Constantin G. en Ioana-Nela P. (46). Sinds de Roemenen betrapt werden zitten ze in voorhechtenis.

Het openbaar ministerie wilde een effectieve gevangenisstraf voor de Roemenen van minstens 18 maanden. De rechter volgde echter niet en toonde zich mild. Drie beklaagden werden uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel en 400 euro boete. Constantin G. kreeg 18 maanden met uitstel en 400 euro boete opgelegd.