Het loopt helemaal uit de hand in gevangenis van Brugge: Gevangene valt cipier aan die zijn medicatie komt geven

bron: Focus/W-TV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is helemaal uit de hand gelopen in de gevangenis van Brugge. Een gevangene heeft daar een cipier aangevallen die zijn medicatie kwam bezorgen.

De feiten speelden zich op 28 mei 2017 af in de cel van de beklaagde. Volgens het parket stelde een 39-jarige gevangene zich verbaal erg agressief op tegen een cipier. Focus - W/TV meldt dat de gevangene zijn vuilbak niet mocht ledigen.

De gevangene deelde een schouderduw uit aan de cipier. Die verweerde zich door de gevangene terug in zijn cel te duwen. Toen de cipier besefte dat de gevangene zijn medicatie nog niet gekregen had, opende hij opnieuw de deur van de cel. De gevangene nam hem meteen in een houdgreep. Een mede-gevangene moest tussenbeide komen.

Het openbaar ministerie eiste vijftien maanden effectieve gevangenisstraf. De advocaat van de gevangene verweert zich. “Alle cipiers lopen daar op de toppen hun tenen door de onderbemanning”, luidt het. Hij dringt aan op hoogstens een gevangenisstraf van zes maanden voor zijn cliënt, een hogere straf zou betekenen dat zijn eerdere veroordeling tot 30 maanden voorwaardelijk alsnog effectief zou worden. De rechter doet op 5 november een uitspraak.