Rechter geeft dronken politie-inspecteur een megastraf : “Beschamend”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 51-jarige politie-inspecteur uit het West-Vlaamse Staden geeft alles behalve het goede voorbeeld. De man werd betrapt op dronken rijden.

De politie-inspecteur werd betrapt met 2,18 promille alcohol in het bloed. Hij werd in maart vorig jaar door zijn collega’s uit het verkeer geplukt omdat hij vreemd rijgedrag vertoonde.

De man krijgt nu een rijverbod van drie maanden, een boete van 1.200 euro en hij moet zijn rijexamens opnieuw afleggen. Een zware straf, maar de agent was ook niet aan zijn proefstuk toe.

"Ik ben beschaamd"
Hij werd al drie keer eerder betrapt op dronken rijden. “Ik ben heel beschaamd”, citeert Het Laatste Nieuws hem in de politierechtbank. “Tegenover u, de maatschappij, mijn collega’s. Er wacht me allicht ook nog een tuchtsanctie op het werk.”

De korpschef bevestigt dat ook. “De straffen kunnen variëren van een waarschuwing tot een blaam of schorsing, terugzetting in graad of barema, inhouding van loon óf ontslag. De lichtste sancties verdwijnen na twee jaar uit een dossier, de zwaarste na vijf jaar."