Dramatisch tekort in kattenopvangcentra: “Mensen willen er geen geld meer aan geven”

bron: ATV
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
De kattenopvangcentra komen handen te kort. Er zijn te veel katten en te weinig middelen om de diertjes allemaal op te vangen. Door het kattenplan van de minister voor Dierenwelzijn zijn sommige centra genoodzaakt om katten te weigeren.

“Ik heb dit jaar al drie keer zoveel katten opgevangen dan vorig jaar”, zegt Christel, uitbaatster van De Zwerfkat in Wommelgem. Toen minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts zei dat het probleem omtrent zwerfkatten de goede richting uitgaat, verslikte ze zich toch even.

 

“Het zijn inderdaad geen zwerfkatten die we vinden. Het zijn nu gedumpte katten die worden achtergelaten. Wij zijn enorm blij met de sterilisatiewet maar er zijn veel baasjes die zo'n sterilisatie niet willen betalen en hun nieuwe nestje gewoon in een bosje dumpen.”, zegt de ontzette Christel.

 

De vrijwilligers zitten met hun handen in het haar. Zo’n vijftig vzw’s schreven al een brief naar het ministerie van Dierenwelzijn maar daar werd jammer genoeg niet op gereageerd. “Er moet dringend hulp komen van bovenaf want alleen redden we het niet meer”, klinkt het.

Tags katten opvang