Frank Deboosere heeft goed nieuws: “Vanaf dan is het echt genoeg geweest met de regen”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
We kregen vandaag felle buien over ons heen en er stond een strakke wind. We moeten nog even op de tanden bijten, Frank Deboosere komt met fraaie vooruitzichten.

“Zaterdag begint de dag alweer met een reeks buien. Later wordt het droger, vooral in het westen van het land. Af en toe krijgen we de zon te zien, bij een graad of 15.”

“Over zondag heerst er onzekerheid. We verwachten momenteel de meeste regen op zondag in de Ardennen. Het noordwesten van het land zou het het grootste deel van de dag nog droog kunnen houden. We halen 14 graden.”

“In de nacht van zondag op maandag komt de regenzone ook bij ons langs, en die blijft maandag nog slepen over Vlaanderen. Tussen zondagavond en maandagavond valt er dus alweer een goede plas regen bij.”

“Maar dan is het genoeg geweest met de regen. Vanaf dinsdag komt een hogedrukgebied in onze buurt kamperen. We krijgen droog en rustig weer. Dinsdag, woensdag en donderdag krijgen we brede opklaringen. Wat ochtendgrijs is wel mogelijk, maar daarna breekt de zon erdoor. We krijgen 14 of 15 graden. Woensdag gaan we zelfs naar 17 of 18 graden.”