Zeer verrassend nieuws over prinses Elisabeth haar achttiende verjaardag: 'Voor de gewone Belg'

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdag is het zover voor prinses Elisabeth. De kroonprinses viert dan haar achttiende verjaardag.

Het is een bijzondere gebeurtenis voor prinses Elisabeth. Ze is niet alleen volwassen dan, maar in principe kan ze dan ook de troon bestijgen. Als er iets gebeurt met haar vader koning Filip, of die zou willen stoppen, dan is het aan Elisabeth om hem op te volgen.

Maar zover zijn we nog lang niet. De prinses zal vrijdag in de bloemetjes gezet worden. Er is een toespraak van haar vader koning Filip. Blanche, die ook deelnam aan het Songfestival, komt optreden, net als de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

De viering op het Paleis zal bijgewoond worden door tachtig jongeren, die net als zij dit jaar volwassen worden. Verder zullen er ook familie, vrienden, oud-leerkrachten, politici en hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn. En de gewone Belg? Wel, die kan alles live meemaken vanuit zijn huiskamer. Het is verrassend nieuws, maar de viering zal live uitgezonden worden op televisie.

De plechtigheid start vrijdag om 11 uur en je zal die zowel op VRT als VTM kunnen volgen. Wie er op tijd bij wil zijn, kan dan bij VTM terecht. Zij starten al een halfuur vroeger met een voorbeschouwing. Ook in Franstalig België zal alles rechtstreeks te volgen zijn.