Tom Van Grieken (Vlaams Belang) heeft opmerkelijk voorstel dat Theo Francken (N-VA) woedend maakt

bron: Het Laatste Nieuws/ Twitter
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang-kopstuk Tom Van Grieken wil een wetsvoorstel indienen. Het wetsvoorstel zou ervoor moeten zorgen dat Vlaams Belang deze keer wel in de regering zit. En dat maakt Theo Francken boos.

Vlaams Belang vraagt dat de andere politieke partijen nog maximaal drie maanden de tijd hebben om een regering te vormen. Als dat niet lukt, moeten er automatisch nieuwe verkiezingen komen. “Als de partijen er niet in slagen om een coalitie te vormen, is het aan de bevolking om zich daarover uit te spreken door middel van nieuwe verkiezingen”, zegt het Vlaams Belang-kopstuk.

Tom Van Grieken is niet de enige met dit idee. Ook informateur Johan Vande Lanotte (CD&V) liet eerder al opmerken dat hij zo’n deadline van drie maanden geen slecht idee vindt. De partij wil zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen. Dat komt omdat de kans groot is dat zij dan meer stemmen zullen halen dan N-VA. 

“Wat als dat voorstel er in 2014 was gekomen?”, zet Theo Francken (N-VA) op zijn Twitter. “Dan had Vlaams Belang 0 zetels gehad”, voegt hij daaraan toe. 

Tom Van Grieken laat dat natuurlijk niet zeggen en lacht Francken vierkant uit: “Deze man is de trappers kwijt”.