Royaltykenner weet het zeker: “Prinses Elisabeth zal trouwen met deze man”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Morgen, op 25 oktober, viert kroonprinses Elisabeth haar 18de verjaardag. Al sinds haar geboorte wordt zij opgeleid om haar vader , koning Filip, op te volgen.

Morgen, op 25 oktober, viert kroonprinses Elisabeth haar 18de verjaardag. Al sinds haar geboorte wordt zij opgeleid om haar vader , koning Filip, op te volgen. Maar daarnaast rust er een nog zwaardere taak op haar schouders: ze moet de dynastie van de Coburgs voortzetten. Maar met wie zal ze dat doen, is nu de vraag.

Ooit trouwden troonopvolgers met leden van andere koninklijke families om de banden tussen twee landen aan te halen. “Omdat echtscheidingen in die tijd uit den boze waren, werden er afspraken gemaakt om de schone schijn op te houden. Die tijd is gelukkig voorbij”, weet royaltyspecialist Jan Van den Berghe.

“We mogen verwachten dat Filip zijn kinderen de vrijheid zal gunnen om zelf hun huwelijkspartner te kiezen”, aldus de kenner. Hij vermoedt dat het nog een jaar of acht zou kunnen duren voor er een mogelijke verloofde in beeld wordt gebracht, weet Het Laatste Nieuws.

Toch zal volgens Jan een controlefreak als Elisabeths moeder, koningin Mathilde, haar uiterste best doen om haar hart zoveel mogelijk te sturen. “De keuze om Elisabeth in te schrijven op een internationale eliteschool is daar zeker niet vreemd aan”, zegt Van den Berghe. “De man met wie ze trouwt zal intelligent zijn, hij moet er goed uitzien én van goeden huize zijn.”