Prinses Elisabeth maakt zich hier veel zorgen om: "Moeten eensgezind antwoorden"

bron: Het Nieuwsbad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prinses Elisabeth viert vandaag haar achttiende verjaardag. Ze gaf op het paleis ook een speech. Daar heeft ze nog tot in de late uurtjes aan gewerkt.

"Dit bijzonder moment zal ik me altijd blijven herinneren (...)”, citeert Het Nieuwsblad haar. “Achttien worden is een overgang naar meer volwassenheid. Een moment waarop ik stilsta bij alles wat ik heb meegekregen en alle kansen die me zijn geboden. En hierbij voel ik alleen maar dankbaarheid.”

Elisabeth is ook haar familie zeer dankbaar. “Samen vormen we een sterk team. Dan denk ik natuurlijk ook aan mijn broers en zus, Gabriel, Emmanuel en Eléonore. Dank je, mama, voor je beschikbaarheid en je luisterend oor. Dank aan jou, papa, voor je vertrouwen. Ik weet dat ik altijd op jou zal kunnen rekenen.” 

Al is er ook iets waarover de prinses zich zorgen maakt. Dat is het klimaat. "Ik deel jullie bezorgdheid voor de toekomst, in het bijzonder het klimaat, en het feit dat we daar eensgezind antwoorden op moeten vinden. Ik geloof in de toekomst, omdat ik zie hoe sterk mijn generatie zich daarvoor inzet.”

"Ik besef dat ik nog veel te leren heb. Daar zal ik me de volgende jaren ook op toeleggen: proberen de wereld beter te begrijpen en ertoe bijdragen hem te verbeteren, door van mezelf het beste te geven. Het land kan op mij rekenen.”