Columnist vreest hier voor: "Ik wil niet meemaken dat koningin Elisabeth zoiets gaat doen"

bron: Radio 1/VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prinses Elisabeth vierde gisteren haar achttiende verjaardag. Ze deed dat met een indrukwekkende speech.

Iedereen was onder de indruk van pinses Elisabeth haar speech. Journalist en columnist Luckas Vander Taelen was dat niet. Hij gaat niet mee in al de lofzang voor de toekomstige koningin van ons land.

" Prinses Elisabeth is heel goed gedrild en ze is er op voorbereid. Ze is perfect drietalig, maar dat vind ik niet zo verwonderlijk. Ik zou geneigd zijn om te zeggen dat ze heel goed gecoacht wordt. Daar blijft het bij. Je mag haar niet veroordelen", merkt Vander Taelen op bij Radio 1. 

"Ik wil daar niets negatiefs over zeggen, maar het blijft een meisje van 18 jaar. Nu worden haar al eigenschappen toegedicht en je voelt dat dat deel uitmaakt van de marketing. Dan zie je journalisten dat napraten. Ze zeggen hoe anders Elisabeth is. Dat is gewoon een meisje van 18 jaar. Laat ons kijken hoe ze zal zijn als ze ooit koningin wordt."

"Hier wordt heel goed in de markt gezet: het warme gezin met mama en papa die hun kindjes graag zien en nooit vreemdgegaan zijn. Het is ook niet meer dan dat. Op zich is het een mooi verhaal, maar het is niet meer dan dat. Het is een koekendoosverhaaltje. Je zou haast vergeten dat de monarchie in België een heel beperkte plaats heeft. Ik zou het niet graag meemaken dat de koningin zich gaat mengen met maatschappelijke discussies."