Man probeert meisje van 4 jaar uit Heusden-Zolder te ontvoeren terwijl ze aan het spelen is in de tuin van haar oma

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Je kind is tegenwoordig nergens meer veilig. Zo is een kindje van 4 jaar aan erger ontsnapt terwijl ze aan het spelen was in de tuin van haar oma.

Het voorval vond plaats tijdens een verjaardagsfeestje van de tante van het meisje, in de woning van haar grootmoeder in de Ericastraat. Een man probeerde het kindje te lokken met een armband. “Er waren tien kinderen aanwezig op het feestje bij oma”, legt moeder Brenda Knops uit in Het Belang van Limburg.

“Op een bepaald moment gingen ze buiten spelen in de tuin. Daar staat een tuinhuis waar de kinderen vaak spelen. Toen ik vanuit de woning naar buiten keek, zag ik mijn vijfjarige zoon alleen op de schommel. Dat was ongewoon. Daarom vroeg ik hem waarom hij alleen was. Hij riep terug dat er aan de omheining van de tuin, achter het tuinhuisje, een man met een zwart T-shirt en een zwarte pet was.”

"Ze begon te huilen"
“Hij zou de andere kinderen weggestuurd hebben terwijl hij onze vierjarige dochter lokte met een armbandje. Ik schoot in paniek en rende meteen de tuin in. Wellicht heeft de man mij horen roepen, waarop hij het bos in gevlucht is. Mijn dochtertje was geschrokken en begon te huilen. We hebben toen alle kinderen naar binnen gebracht en zijn daarna het bos ingegaan om de man te zoeken.”

De politie kwam ter plaatse en kon de dader arresteren. Het gaat om een 28-jarige man. Hij werd gearresteerd voor poging tot aanranding van kinderen in de woonbuurt Halhei in Berkenbos.