Charles Michel bijzonder boos: “Allemaal de schuld van N-VA, ze nemen hun verantwoordelijkheid niet”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Charles Michel (MR) vertrekt binnenkort naar Europa. Hij was tot voor kort premier en laat het land achter met een gat van 11 miljard euro

“Ik heb mijn twee beloftes gehouden: de communautaire ruzie in de koelkast en jobcreatie’, zegt Charles Michel in Het Nieuwsblad. “We hebben de afgelopen jaren veel moeilijke hervormingen doorgevoerd, de activiteitsgraad was nog nooit zo hoog, het begrotingstekort voor de val van de regering was gedeeld door drie.”

Dat er een begrotingstekort is van 11 miljard euro, is volgens Michel de schuld van N-VA. “Na de val van de regering was er een verslechtering van de situatie”, gaat Michel verder. “De sanering is nu opnieuw moeilijker omdat N-VA in juli zijn akkoord had gegeven voor de begroting, maar die in december niet meer wilde steunen. Diegenen die de begroting die ze hadden goedgekeurd niet hebben gestemd, dragen de verantwoordelijkheid.”

Ook het budget voor 2019 en 2020 is nog steeds niet goedgekeurd. “Een land moet geregeerd worden en dat is nu niet het geval. “In België is het cruciaal dat je moedig bent om een regering te vormen. Het is te gemakkelijk om alleen te herhalen wat er in je programma staat. Wat telt is een meerderheid vormen in het parlement."