De schandalen binnen de Katholieke kerk stapelen zich op: Nonnen schenden kuisheid en raken zwanger

bron: AD.nl
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Katholieke Kerk is een onderzoek gestart nadat twee nonnen zwanger zijn geraakt tijdens hun missionariswerk in Afrika. De vrouwen hadden nochtans hun geloften van kuisheid afgelegd.

De twee vrouwen, behoren tot twee verschillende religieuze gemeenschappen in Sicilië. Een van hen, een 34-jarige vrouw, ontdekte dat ze zwanger was nadat ze steeds meer buikpijn had. Ze is ondertussen verhuist naar Palermo. Om haar kind op te voeden, zal ze het kloosterleven moeten opgeven.

De tweede non is een moeder-overste. Zij kwam na enkele weken te weten dat ze zwanger is. Oorspronkelijk komt de vrouw uit Madagaskar. Zij is ondertussen ook terug naar daar verhuist.  

 “Dit heeft tot consternatie binnen de Kerk geleid. Er is een onderzoek gestart”, zegt een bron van de Katholieke Kerk in Rome. “Ze hebben allebei strikte regels geschonden en seksuele relaties gehad, maar het welzijn van de kinderen is het belangrijkste.”

Op welke manier de vrouwen zwanger zijn geworden is nog niet bekend. Paus Franciscus gaf eerder al toe dat er ook in de Katholieke Kerk seksueel misbruik bij nonnen kan plaatsvinden.