Pure horror wat ex-man met zijn vrouw doet: “Met doodskopmasker op en kokmes in de hand gaat hij naar haar tepels, alsof hij ze gaat afsnijden”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Een 25-jarige man uit Brecht zit in vieze papieren. Hij riskeert een jarenlange celstraf nadat hij zijn vriendin een horrornacht bezorgde.

“Het zou een scène kunnen zijn uit een Halloweenfilm”, zo omschrijft Wouter Luyckx, de advocaat van het slachtoffer uit Rijkevorsel, in Het Nieuwsblad. wat zijn cliënte heeft moeten doorstaan.

De spilfiguur is een 25-jarige Roemeen. Hij en zijn vriendin hadden regelmatige stevig ruzie. Toen ze een punt zette achter hun relatie, bleef hij zijn vriendin belagen. Op een avond liep het helemaal uit de hand.

Terwijl de vrouw in haar tuin een sigaret aan het roken was, sprong er plots een man over de omheining. Hij droeg een masker met een doodskop over zijn gezicht en bedreigde de vrouw met een koksmes terwijl hij haar naar binnen duwde.

"Hij hield het mes ook tegen haar hart"
“Door het gedrag en de gestalte van de man vermoedde het slachtoffer al snel dat het om haar ex ging”, zei openbare aanklager Hanne Van Loy. “Hij duwde haar in de zetel en ging met het mes vanaf haar keel langzaam naar haar tepels, alsof hij ze zou afsnijden. Hij hield het mes ook tegen haar hart en riep dat hij haar voor zichzelf wou, en als hij hier haar niet kon hebben, dat niemand haar zou hebben. Wanneer de vrouw op hem wilde inpraten, riep hij steeds 'shut up'.”

De vrouw kon nog wegvluchtte naar de badkamer, maar werd daar opnieuw gevat door de Roemeen. “Hij hield het mes op haar keel en verplichtte haar om zijn nummer in haar gsm te deblokkeren, zodat hij haar terug kon opbellen.” De man verliet daarna het huis, maar kon niet veel later door de politie opgepakt worden.

“Ik wilde haar alleen maar afschrikken met dat mes”, zegt de Roemeen nu. Hij riskeert een effectieve celstraf van vier jaar en een schadevergoeding van 2.500 euro.

Tags brecht