Sabine Hagedoren voorspelt niet veel goeds voor de komende dagen

bron: HLN/Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Na het optrekken van het plaatselijke ochtendgrijs kregen we vandaag meestal droog weer met enkele opklaringen maar ook veel lage wolkenvelden. Maxima van 6 tot 10 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Het wordt de komende dagen fris en wisselvallig, voorspelt Sabine Hagedoren.

"Vannacht komen er vanuit het noordwesten meer wolken onze richting uit. Daar kunnen enkele buien tussen zitten. Het wordt koud, zeker in het oosten van het land, met daar een temperatuur rond of net onder vriespunt. In het centrum wordt het 3 of 4 graden, en in de kuststreek 6 graden.”

"Morgen wordt het minder mooi dan vandaag. Het wordt wisselend bewolkt met een paar buien. De temperaturen liggen tussen 4 en 9 graden. Een regenzone die boven Frankrijk hangt gaat dichterbij schuiven."

"In de nacht van zaterdag op zondag zijn er in het oosten nog steeds brede opklaringen, met kans op aanvriezende mist en een temperatuur rond het vriespunt. Langs de grens met Frankrijk is er meer bewolking, met daar kans op een spatje regen of een bui."

"Tegen zondag blijft het opnieuw droog, bij 6 tot 10 graden. De nacht van zondag op maandag wordt koud. Maandag krijgen we rustig weer, met eerst opklaringen. Later schuift opnieuw een storing dichterbij. De regen houden we voor ’s avonds en voor ’s nachts."

"Dinsdag wordt het overdag opnieuw wisselvallig, met af en toe wat regen of een bui. In de vroege ochtenduren kan dat in het oosten van het land zelfs wat winterse neerslag zijn. De maxima bedragen 4 tot 8 graden."