Haal die winterjas maar boven want het wordt bibberen de komende week

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De komende week nemen de temperaturen in ons land stilaan af. Bijna elke dag wordt er smeltende sneeuw verwacht in het zuiden van het land. In Vlaanderen kan het ’s ochtends vriezen.

Maandagavond verlaat een regenzone ons land. Daarna wordt het overal wisselvallig met buien. In Hoog-België kan dat smeltende sneeuw zijn. Aan zee is een donderslag niet uitgesloten. De minima liggen tussen 0 en 5 graden.

Dinsdag is het bewolkt met buien en daarbij kans op een donderslag. In Hoog-België valt er soms winterse neerslag. We krijgen maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 8 graden in het westen.

Woensdag blijft het wisselvallig met buien. In de Ardennen vallen de buien soms onder de vorm van smeltende sneeuw. De maxima schommelen tussen 2 en 9 graden. Donderdag zou een storing gedeeltelijk ons land kunnen beïnvloeden met mogelijk in het westen van het land regen, maar dat is nog niet zeker. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden.

Vrijdag is het koud met maxima rond 4 graden in Brussel en kans op (winterse) neerslag. Zaterdag zou het droog blijven met bredere opklaringen. Maxima tussen 3 en 7 graden. Zondag zou de zon plaats maken voor wisselvallig weer met kans op neerslag die in de Ardennen een winters karakter aanneemt. Na een koude ochtend met vriestemperaturen zouden de temperaturen stijgen naar zo’n 5 graden in het centrum van het land.

Tags