Politie van Bilzen heeft informatie over daders die asielcentrum in Bilzen in brand gestoken hebben: ‘Hebben allicht banden met hen’

bron: TV-Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
In de nacht van Wapenstilstand was er een brand in het asielcentrum van Bilzen. Het onderzoek is intussen in volle gang.

TV-Limburg weet dat men bezig is met een telefoononderzoek. Ook de gegevens van de beveiligingscamera’s worden opgevraagd. De lokale politie van Bilzen heeft ook nog eens twee mensen extra op de zaak geplaatst.

De politie zou ook verschillende personen op het oog hebben. Over verdachten wil men niet spreken, bij gebrek aan bewijzen. Het lijkt wel duidelijk te zijn dat de dader of daders banden hebben met extreemrechts. Het kan ook zijn dat het om een enkeling gaat uit het dorp die zich liet opstoken door de commotie. Er is niemand opgepakt.

Er zijn ook al verschillende pv’s opgesteld tegenover mensen die racistische opmerkingen maakten over de brand. Al lijkt dit iets te zijn voor op langere termijn. De hoogste prioriteit is nu het opsporen van de dader of daders.