Geëmotioneerde moeder ziet agenten kind (10) hardhandig buitendragen: "Hij riep en tierde"

bron: Focus-WTV
door: Redactie
Afbeelding bron: Focus-WTV
In Oostende heeft de politie een kind bij zijn moeder weggehaald. Dat gebeurde op bevel van de rechter, maar verliep niet zonder slag of stoot.

De rechter had beslist dat de tienjarige jongen bij zijn vader in Spanje moest verblijven, maar de moeder had daar geen gehoor aan gegeven. Uiteindelijk kwam de politie ter plaatse om de jongen - zeer tegen zijn zin - te verplaatsen.

"Ze hebben hem aan zijn armen en benen genomen en naar buiten gedragen. Mijn kind riep en tierde. Het ging allemaal zo snel", vertelde de geëmotioneerde moeder aan Focus-WTV.

Child Focus kreeg de beelden onder ogen en spreekt van een trauma voor het kind. "De rechter moet duidelijker zijn over hoe de overdracht van een kind moet verlopen. Dan hoeft er ook niet over gediscussieerd te worden en kunnen we zulke taferelen vermijden", klinkt het.

"De overdracht was aangekondigd, er zijn gesprekken geweest. Pas aan het einde van het traject, bij een onverantwoordelijkheid van de ouders, komen wij tussenbeide om de beslissing van Justitie te handhaven", aldus de lokale politie.

Bekijk de beelden op Focus-WTV.

Tags kind politie