Op deze manier bespaar je heel wat euro's op je winkelkar

bron: Metro
door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Hoewel de supermarkten een prijzenoorlog voeren, is een volle winkelkar elke week goed voor een flinke hap uit ieders budget. Maar er zijn manieren om geld te besparen.

Zo kan je bijvoorbeeld vaker kiezen om zelf een gerecht te maken. Een kant-en-klare maaltijd is snel opgewarmd, maar doorgaans ook duurder. Wie zelf soep maakt, kan zo ook geld uitsparen. In beide gevallen eet je ook gezonder.

Een groot bedrag op het kassaticket gaat op aan vlees en vis. Een volledig vegetarisch dieet hoeft niet, maar door enkele malen per week geen vlees of vis op het menu te zetten, kan je flink wat geld uitsparen.

Frisdranken zijn hartelijk, maar ook ongezond. En vooral: duur. Wie frisdrank vervangt door water, al is het maar af en toe, kan heel wat euro's uitsparen. Wie water op zich te flauw vindt, kan er met behulp van fruit of groenten een smaakje aan toevoegen.

Promoties

Ten slotte zijn er de aloude reclamefolders. Gooi ze niet meteen bij het oud papier, want het kan interessant zijn om de kortingen op de verschillende producten in het oog te houden. Ook bonnen kunnen korting opleveren, tenzij je je erdoor laat (ver)leiden om iets te kopen wat je normaal niet zou kopen natuurlijk.